Bitte

Oxbergets Birka ”Bitte”


Reg.nr: S23662/2005
Född: 2005-02-27
E. Hurradonet X-Bert T-Son Feldt
U. Grålötens Ylva Yllesocka
HD: UA
MH: Känd mental status
Meriter: KM
Uppfödare: Oxbergets kennel

.

.

.

Oxbergets Birka – ”Bitte”

- är ett energiknippe!

Nyfiken och beskäftig som de flesta västgötar och skall helst delta i allt som försiggår.
Bitte är framåt, orädd, snabb som vinden, har ett härligt temperament – en jätterolig hund! Att hon inte slagit sig sönder och samman är ett under, far ofta fram som ett expresståg i skogen – men har nog någon skyddsande, och den stackaren måste jobba på övertid ;)

Stina och Bitte lever ett bra liv ihop, leker fortfarande mycket tillsammans, ”tokspringer” gärna ute, men kan också ha tysta och vänskapliga brottningsmatcher inomhus. Det låter visserligen som fullt slagsmål när vi går ut – men västgötaspetsägare med götar i plural, känner nog igen syndromet. Är det flera västgötar i familjen, så kan de inte gå ut utan att högljutt tala om för hela världen hur kul det är.

Bitte är riktigt grå, har en välformad kropp med bra proportioner, rör sig utmärkt med långt steg – kunde ha bättre kindmarkeringar, de finns men är suddiga, selmarkeringarna är ok.
Vi har tränat hårt under hösten och tävlade appellspår i slutet av oktober, resultatet blev ”godkänd”. Naturligtvis hade jag hoppats på uppflyttning, men fick vara nöjd med att Bitte gick fullt spår och tog alla apporterna, gjorde en bra lydnad men totalt saknades 11 poäng till uppflyttning. Det går fler tåg…..

Lydnadsklass I blir det till våren och så appellspår igen – anlagsprov i viltspår står också på ”att göra”-listan. Bitte har två cert på utställning, hon blir två år i februari och vi hoppas förstås på det tredje certet under -07.

Men! Här planeras också valpar – jag vill gärna para Bitte vid nästa löp, som bör komma någon gång i mars (eller februari, eller april :0) ). Blir det en lyckad parning så får vi väl se hur mycket tävlande och hur många utställningar vi hinner med, blir det inget resultat så jobbar vi på och väntar med valpar till följande vår.

Vi träffar bror Ruben och pappa Valle, med kortare eller längre mellanrum, men träffarna är alltid glada och harmoniska. Valle är en majestätisk herre, inte så mycket för att springa och leka (men leker ändå med Ruben hemma), Stina får sköta den detaljen ”lek med ungarna du, jag har lite annat att pyssla med”…. Valle och Ruben har också bott hos mig några gånger, när deras människor varit bortresta – inga problem att ha dem här – lugnt och avspänt! Och väldigt trångt i sängen……  

Stamtavla

FAR/SIRE:
Hurradonet X-Bert T-Son Feldt
Tuff INTUCH LP NUCH SUCH
Hurradonet Peps-Persson
Sessan
SUCH
Elke’s Cirka Charmtroll
INTUCH NUCH SUCH
Chipsmakers Dynamit Harry
NUCH SUCH
Boeråsens Bergafrigga
MOR/DAM:
LPI SUCH
Grålötens Ylva Yllesocka
FIUCH SUCH
Fennican Sir Alexander
EUW-97 FI&EECH INTUCH KBHV-97 NORDV-99 S&DKUCH
Fennican Lännen Lokari
Fennican Pizza Piparmint
SUCH
Grålötens Alva Alvedon
SUCH
Grålötens Berra Blåtira
SUCH
Emma

Comments are closed.